یکی از پرمصرفترین انواع گوشت در ایران، گوشت مرغ است. در بسیاری از مهمانیها، گوشت مرغ پای ثابت سفره محسوب میشود. با این وجود، چقدر از دیدگاه طب سنتی دربارهی این نوع گوشت میدانیم؟
گوشت مرغ دارای طبیعت گرم و تر از درجهی 1-1 (دموی) است.
مرغ محلی، به صورت طبیعی بین 5 تا 11 سال عمر میکند.
خواص گوشت مرغ
همانگونه که قبلاً گفته شد، گوشت مرغ مزاج گرم و تر دارد. مرغهای چاق دارای انرژی فراوانی هستند که خوردن آن قدرتبخش است. همچنین گوشت مرغ تری بدن را میافزاید و موجب چاقی است.
گوشت مرغهای جوان محلی برای علاوه بر چاق کردن، برای تقویت مغز و معدههای مرطوب، تصفیه پوست صورت، و همچنین بهبود صدا مفید است.
چه مرغی مصرف کنیم؟
بهترین نوع گوشت مرغ، مربوط به مرغهایی است که به صورت طبیعی و از غذاهای سالم پرورش یافته باشند، نه مرغهایی که با تزریق هورمون و غذاهای مصنوعی رشد میکنند. بر این اساس، بهترین گوشت مرغ، گوشت مرغ محلّی است.
تشخیص مرغ محلی بسیار آسان است. برای این کار چندین راه وجود دارد:
- مرغ محلی پرهای رنگارنگ دارد، اما مرغ ماشینی پرهای سفید دارد.
- معمولاً مرغ محلی گوشت کمتری نسبت به مرغ ماشینی دارد.
- استخوانهای مرغ محلی معمولاض نازکتر از مرغ ماشینی است.
- تخممرغ محلی معمولاً رنگی و بعضاً کوچکتر است اما تخممرغ ماشینی سفید رنگ و بزرگتر است (البته به جز مرغ ماشینی مادر که تخم آن هم رنگی است).
گوشت مرغهای جوان از گوشت مرغهای پیر بهتر است و خواص بیشتری دارا میباشد.
مصلحات
همراه گوشت مرغ از ادویههای گرم استفاده کنید. همچنین میتوانید از سکنجبین به عنوان مصلح گوشت مرغ بهره ببرید.