درست کردن یک سس طبیعی و بیضرر کار بسیار سادهای است.
بد نیست نام این سس را «سس نخود» بگذاریم. خاصیت این سس این است که لینتدهندهی دستگاه گوارش است و بر خلاف بسیاری از سسها، لاغرکننده میباشد. از این سس میتوانیم در انواع سالادها (از جمله سالاد الویه) استفاده کنیم.
مواد لازم
- روغن زیتون (1 لیوان)
- ارده (نصف قاشق غذاخوری)
- نخود پخته (6 تا 7 قاشق غذاخوری)
- سیر (یک حبه)
- نمک (یک قاشق غذاخوری)
- فلفل قرمز (نصف قاشق غذاخوری)
- آبلیمو ترش (نصف استکان)
طرز تهیه سس سنتی
تمام مواد لازم را در مخلوطکن بریزید و خوب هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید.
برای تنظیم غلظت سس میتوانید از نخود پخته استفاده کنید. اگر سس رقیق است یک قاشق نخود پخته به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
لازم به ذکر است دستور تهیه این سس توسط «حکیم کرد افشاری» ارایه شده است.